De vraag waar je terecht kan indien een energieleverancier een klacht niet goed afhandelt is in principe eenvoudig te beantwoorden. Neem in elk geval altijd eerst contact op met het bedrijf zelf. Leg je klacht opnieuw uit. Wellicht dat je energieleverancier nu wel je klacht serieus neemt en vergeet niet het bedrijf om uitleg te vragen. Helpt dat nog niet? Maak dan bezwaar.

 

Bezwaar maken

Maak vervolgens bezwaar bij je energiebedrijf.

Want ben je ontevreden over hoe het energiebedrijf reageert? Dan moet je in zo’n geval altijd een bezwaar indienen. Wel is het aan te raden om eerst, voordat je bezwaar maakt, goed de algemene voorwaarden van je energieleverancier door te lezen. Want hierin staat duidelijk beschreven in hoeverre je een bezwaar kan indienen. Ook staat in de algemene voorwaarden binnen wel tijdsbestek je dit doen moet. We leggen je hieronder uit hoe een bezwaar indienen normaal gesproken gaat.

 

Hoe dien je een bezwaar in?

Meestal gaat een bezwaar indienen op de volgende wijze: je stuurt aangetekend een brief aan de energieleverancier. Je hebt met een aangetekende brief vervolgens een bewijs dat de brief verstuurd en ontvangen is. In deze aangetekende brief (het bezwaar) schrijf je het volgende:

 

  1. Geef duidelijk aan waarom je bezwaar maakt.
  2. Geef aan wanneer je een reactie terug verwacht.

 

Overweeg naar de Geschillencommissie te stappen

Als je een bezwaar gemaakt hebt bij je energiebedrijf en je kan het niet eens worden met de beslissing die ze vervolgens maken, dan kan je naar de Geschillencommissie stappen. Meestal kan je achterhalen of het bedrijf is aangesloten bij deze commissie of niet. Simpelweg door de algemene voorwaarden van je energieleverancier erbij te nemen. In sommige gevallen hebben energieleveranciers een eigen geschillencommissie. Dat is voor jou geen probleem, want dan leg je het probleem gewoon aan hen voor. Het besluit van deze commissies is altijd bindend. Dat betekent dat jij je aan hun uitslag moet houden maar de energieleverancier ook.

 

Is de geschillencommissie gratis?

Nee. Deze commissie is niet gratis. Dien je een klacht in, dan betaal je ook klachtengeld. Je kan achterhalen wat de kosten hiervan zijn door op de website van deze commissie te kijken. Op de site kan je tevens lezen hoe je een klacht of geschil kan melden. Meestal kan je een geschil of klacht online melden maar ook per post.