Nee, dit hoeft niet. Je energiecontract verhuist namelijk altijd automatisch mee indien je deze niet opzegt. Het energiecontract dat jij met je energieleverancier hebt, staat namelijk op naam. Het is nooit gebonden aan een woonadres. Lees hier meer over verhuizen en energiecontract. Dat betekent daarom dat je energiecontract niet eindigt maar met je meeverhuisd. Wel moet je altijd zelf de adreswijziging aan de energieleverancier doorgeven. Met samenwonen is het echter anders. In dat geval moet een van de 2 partijen het contract opzeggen.

 

Overstappen

Overstappen is natuurlijk mogelijk indien je verhuisd. Houd wel rekening met extra kosten. Het energiebedrijf mag namelijk kosten bij haar klanten in rekening brengen indien deze nog over een contract beschikt waarvan de einddatum niet verstreken is. Dit noemen we een lopend energiecontract. Ben je van plan om over te stappen naar een andere leverancier? En betekent dit dat je voortijdig je energiecontract opzegt? Dan betaal je een opzegvergoeding. Hoe hoog deze vergoeding is, is altijd afhankelijk van hoeveel maanden je nog over hebt in het contract. Dit noemen we het resttermijn. Bij vragen is het verstandig om zelf even contact met je leverancier op te nemen en te informeren naar de opzegvergoeding.

 

Contractvrij en verhuizen

Beschik je niet meer over een lopend energiecontract? En je wilt verhuizen? Indien je gaat overstappen behoort opzeggen altijd tot de mogelijkheden. Vrijwel alle energieproviders beschikken over een overstapservice. Zij handelen alle zaken voor je af. Je kunt in dat geval zonder enige zorgen overstappen.

 

Zelf opzeggen bij verhuizing

Wil je zelf je contract opzeggen indien je verhuisd en wil je tegelijk overstappen naar een andere leverancier? Informeer zelf bij je leverancier of dit nodig is.

 

Overstappen terwijl je geen energiecontract hebt

Heb je geen lopend contract meer en je wilt verhuizen? Dan heb je altijd de vrijheid om helemaal zelf een nieuwe leverancier te zoeken en bij die energieleverancier en contract af te sluiten. In dit geval spreek je niet van een verhuizing maar van een inhuizing. Je sluit zelf een energiecontract af. Je meld je simpelweg aan bij de nieuwe energieleverancier en vervolgens wordt alles voor je geregeld. Eventueel moet de vorige bewoner van het nieuwe huis de meterstanden doorgeven.