De vraag of je twee rekeningen voor geleverde energie aan huis krijgt, zullen we op deze pagina voor jou beantwoorden! Waar men vroeger meerdere rekeningen ontving voor geleverde energie, ontvangen huishoudens vandaag de dag maar 1 overzichtelijke rekening. Dit is ook het geval indien je bijvoorbeeld overstapt naar een andere leverancier. Je ontvangt van iedere energieleverancier een zogenoemde gecombineerde energierekening. Wel zo gemakkelijk! Waar men vroeger meestal een rekening ontving van zowel de netbeheerder als van de energieleverancier, worden de kosten voor netbeheer bij de energierekening opgeteld. Wel moeten we vermelden dat je wel 2 rekeningen ontvangt indien je gebruik maakt van stadsverwarming en stroom/gas via een andere leverancier ontvangt.

 

Netwerkkosten voor rekening van energieleverancier

De netwerkkosten zijn voor rekening van je energieleverancier. De energieleverancier rekent deze kosten echter weer door aan jou, als klant. Vroeger werden deze kosten door de netbeheerders zelf aan huishoudens gerekend en men ontving daarvan dan vroeger ook een rekening. Met de gecombineerde rekening is dat echter verleden tijd. Nu hoef je dus nog maar 1 rekening te betalen in plaats van 2 rekeningen. Hierdoor heb je meer overzicht en minder administratie. Overigens blijft jouw regionale netbeheerder wel altijd het aanspreekpunt indien je vragen hebt over de levering van bijvoorbeeld je gas- en elektriciteitsmeter. Of vragen hebt over de energieaansluiting en bepaalde overeenkomsten. In het geval van een storing zal ook je netbeheerder voor jou altijd het aanspreekpunt zijn. Daarvoor kan je niet terecht bij je energieleverancier. Bel in het geval van een storing naar het nationaal storingsnummer. Dit nummer is in elke regio hetzelfde: 0800 9009.

 

2 rekeningen met stadsverwarming

Zoals we hierboven al schreven ontvang je wel 2 rekeningen indien je gebruik maakt van stadsverwarming. Als je dus naar een andere energieleverancier overstapt, krijg je te maken met 2 verschillende energierekeningen. Je ontvangt een rekening voor gas (eventueel) en eentje voor stroom.