Ben je weer op zoek naar een goedkopere energieleverancier? Het is bepaald niet gemakkelijk om de goedkoopste energieleverancier te vinden. is niet eenvoudig. Zo bieden allerlei leveranciers weer andere voorwaarden maar is het ook zo dat elke energieleverancier weer voor en nadelen heeft. Sluit je bijvoorbeeld een contract af via Essent, dan krijg je groene stroom en daarnaast is het nachttarief laag. Maar sluit je (om maar een leverancier te noemen) bij NUON een energiecontract af, dan ontvang je overstapkorting indien je klant wordt. Dit overstapvoordeel kan oplopen in honderden euro’s op jaarbasis. Sluit je een meerjarig contract af, dan wordt dit overstapvoordeel door jou als klant weer terugbetaald. Dus wat is de goedkoopste energieleverancier daadwerkelijk? De goedkoopste energieleverancier is nooit per definitie voor iedereen dezelfde. Allereerst is het een en ander afhankelijk van je daadwerkelijke energieverbruik. Daarnaast hangt het er vanaf voor welk contract je kiest. Een goedkope energieleverancier kan, bij een meerjarig contract, uiteindelijk toch een dure leverancier blijken te zijn!

 

Welke leverancier van energie is voor jou het goedkoopste?

Voordat je een energiecontract afsluit, is het zeer aan te raden om je wensen in kaart te brengen. Wat is op jou van toepassing? Woon je bijvoorbeeld samen, bestaat je huishouden ook uit kinderen? Of, welke elektriciteitsmeter gebruik je (hierin zijn namelijk verschillen), verbruik je overdag de meeste energie of juist in de nacht? Allemaal zaken waarmee je rekening dient te houden. Door gebruik te maken van een onafhankelijke energievergelijker, kan je het beste achterhalen welke energieaanbieder in jouw situatie het goedkoopste is. Voordat je een contract afsluit, is het verstandig om na te gaan hoeveel energie je verbruikt en vooral ook op welke tijdstippen (overdag of in de nacht) je de meeste energie verbruikt.

 

Overstappen

Stap je over naar een andere energieleverancier? Ga vooraf na of je in dat geval ook profiteert van een overstapkorting. Veel energieleveranciers lokken nieuwe klanten door aantrekkelijke kortingen te geven. Let op: Je profiteert het meeste van de kortingen door jaarlijks voor een nieuwe energieleverancier te kiezen. Sluit in dat geval daarom geen meerjarig contract af, maar een 1-jarig contract. In veel gevallen zijn consumenten met een 1-jarig contract (en overstapkorting) veel voordeliger uit.