Ben je van plan om binnenkort je contract voor energie te verlengen? Dan informeren we je op deze pagina uitgebreid over de mogelijkheden. Want waarschijnlijk loopt je energiecontract binnenkort af. Een goed moment om eens na te denken over de mogelijkheden en eventueel te kunnen profiteren van prijsvoordeel elders, of om afspraken te maken met je huidige energieleverancier! Vaak vergeten veel mensen dat het nog steeds loont om met je eigen energieleverancier in onderhandeling te gaan over de tarieven. Misschien kan jij je contract verlengen tegen veel gunstiger voorwaarden dan indien je een nieuw contract afsluit bij een nieuwe energieleverancier. In elk geval is het verstandig om, voordat je overstapt naar een andere leverancier, eerst in gesprek te gaan met je huidige leverancier. Het verlengen van energiecontracten wordt namelijk wel steeds voordeliger.

 

Sluit niet zomaar een nieuw contract bij een andere leverancier af!

Vandaag de dag kan je bij veel energieleveranciers terecht voor hoge kortingen op je energie. Waar energieleveranciers eerder volop bezig waren met het binnenhalen van nieuwe klanten, zien zij ook steeds vaker in dat bestaande klanten niet vergeten kunnen worden. Wil jij je energiecontract graag verlengen? Dan moet je altijd proberen om eerst een aanbieding van je leverancier te ontvangen. Neem daarvoor zelf contact op met je leverancier. Meestal kan je online een verlening aanvragen. Indien je een bestaand energiecontract graag wilt verlengen, dan is het beste moment daarvoor om deze verlenging van het energiecontract alvast aan te vragen 6 weken voordat je contract verlopen is. Je nieuwe contract (of de verlenging daarvan beter gezegd) kan op deze wijze perfect in het oude overlopen. Anderzijds is het ook mogelijk dat je bij je huidige aanbieder al een heel voordelig contract hebt staan. Loopt deze binnenkort af? Dan loont het wellicht om dit voordelige tarief te houden en je contract te laten verlengen. Lees hier meer over energiecontract verlengen of overstappen.

 

Verlengen om blijvend te profiteren

Zoals we hierboven al schreven, kan het natuurlijk ook zo zijn dat je op dit moment al gebruik maakt van een hele scherpe aanbieding van je leverancier. Heb je momenteel een contract met een vaste looptijd? Dan wordt dit contract bij de meeste leveranciers na deze periode omgezet in een energiecontract met een variabel energietarief. Gegarandeerd ga je in dat geval veel meer betalen. Wees dat voor en vraag daarom op tijd een verlenging aan en geef aan dat je de huidige tarieven wilt behouden. Standaard energiecontracten zijn vrijwel altijd veel duurder dan vaste contracten. Lukt het je niet om je contract onder gunstige voorwaarden te verlengen? Dan kan je nog altijd overwegen om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier!