Wat moet je doen als je energiecontract afloopt? Maak je daarvoor geen zorgen. Indien jouw energiecontract afloopt, dan kom je namelijk niet zonder energie te zitten. De energieleverancier blijft energie leveren. Maar let op: Is je contract verlopen, dan loopt deze stilzwijgend door. De kans is groot dat de energieleverancier ondertussen al wel de tarieven flink heeft verhoogd. Het contract met (eventueel) een vast tarief wordt omgezet naar een energiecontract met een variabel tarief. Deze energietarieven zitten vrijwel altijd aan het plafond van wat een leverancier mag vragen. Je betaalt dus echt de hoofdprijs voor je energie. Deze contracten mag je overigens maandelijks opzeggen. Je betaalt daarvoor geen opzegvergoeding of iets dergelijks. Een contract die is afgelopen en stilzwijgend is verlengd, daar zit je dus nooit aan vast.

 

Aflopende energiecontracten zijn altijd kosteloos opzegbaar

Indien het vaste energiecontract is verlopen, dan word je standaard overgezet op een contract met variabele energietarieven. Dit contract is altijd per direct en tevens ook kosteloos opzegbaar.

 

Energieleveranciers vergelijken als je contract afloopt

Loopt je energiecontract binnenkort af of is deze al verlopen? Ga dan energie vergelijken om tot het beste resultaat te komen. Je bekijkt in dit geval welke energieleverancier voor jou de beste aanbieding heeft. Op onafhankelijk vergelijkingssites ben je er zeker van dat energieleveranciers niet betalen om zo hoog mogelijk te komen staan. Maar alleen degene die de beste aanbieding heeft of het goedkoopste is. Maak daarom, indien je contract aflopende is, vooraf een vergelijking tussen meerdere energieleveranciers. Dat loont! Meld je niet aan bij leveranciers die klanten lokken met mooie cadeaus en dergelijke. Je betaalt hier uiteindelijk gewoon zelf voor. Kijk wel naar leveranciers die mooie overstapkortingen bieden en sluit bij hen een 1-jarig contract af. Soms loont het ook om bij een energieleverancier te blijven indien deze een goede verlengactie aanbiedt. Vergelijk deze met de uitkomsten van een onafhankelijke energievergelijker.