Energievergelijkers hebben natuurlijk voordelen. Maar geen enkele vergelijkingssite op het gebied van energie biedt een volledig aanbod van energieleveranciers. We raden je daarom aan om altijd meerdere vergelijkingssites te gebruiken, voordat je een keuze maakt voor een bepaalde energieaanbieder. Vergelijk je maar bij een of twee vergelijkingssites, dan kan het zijn dat er dezelfde aanbieder als allerbeste uit de bus komt, terwijl als je meerdere vergelijkingssites had gebruikt, je misschien wel een nog goedkopere aanbieder had gevonden. Ons advies is daarom dan ook om altijd meerdere websites te gebruiken die zich richten op het vergelijken van energieproducten.

 

Let op: weinig vergelijkingssites voor energietarieven

Zoek je via het internet naar een energievergelijker, dan lijkt het alsof het aanbod van vergelijkingssites enorm is. In werkelijkheid valt dit erg tegen. Want de meeste vergelijkingswebsites draaien op dezelfde database. Dit betekent dat de uitkomst op nagenoeg alle vergelijkingssites identiek is. Het is daarom belangrijk om erachter te komen welke vergelijkingssite zelf de tarieven vergelijkt. Het nadeel van vergelijkingssites is dus dat veel van deze sites hun gegevens uit dezelfde database halen. Het voordeel van deze websites is wellicht dat je er als consument terecht kunt voor informatie, tips en adviezen.

 

Wat is een goede vergelijkingssite?

Een goede vergelijkingssite moet natuurlijk gratis voor iedereen te gebruiken zijn. Daarnaast moeten de resultaten altijd actueel zijn, betrouwbaar en voor iedereen te begrijpen. Maar dat niet als enige. Een website die energieleveranciers met elkaar vergelijkt, biedt een groot aanbod van energieleveranciers en maakt het mogelijk dat gebruikers meerdere zoekmogelijkheden hebben. Om consumenten zo goed mogelijk te kunnen informeren, vermeldt een goede vergelijkingssite de volledige prijs en toont het aanbiedingen die het laagst geprijsd zijn. Om nog maar niet te spreken over de interface en gebruiksvriendelijkheid van de website. Pluspunten zijn het bieden van goede, relevante informatie en adviezen. Handig is het wanneer iedereen toegang heeft tot een dergelijke vergelijkingssite. Zo moet de website ondersteund worden door internetbrowsers zoals FireFox, IE en Google Chrome.