De slimme thermostaat. Daar is al veel over geschreven. De voordelen van deze thermostaten zijn legio. Het kan je vooral op termijn veel energiebesparing opleveren. Staat je verwarming nog op zijn hoogste stand en kom je erachter dat er helemaal niemand thuis is? Een slimme thermostaat kan detecteren dat er niemand thuis is, en schakelt automatisch naar een lage stand. Het tegenovergestelde: Is het koud buiten en kom je eerder thuis dan je had verwacht? Geen nood, je gebruikt een app op je smartphone en zet de verwarming via de thermostaat op afstand alvast een paar graden hoger. Zo heb je het aangenaam warm als je thuiskomt. Dit zijn maar een paar voorbeelden die de voordelen van een dergelijke thermostaat aangeven. Met deze apparaten kan je bijvoorbeeld ook het energieverbruik meten van bepaalde apparatuur in je woning. Daarnaast hoef je niet meer zelf de meterstanden jaarlijks door te geven aan je energieleverancier, aangezien deze de standen op afstand kan inlezen. Een slimme thermostaat brengt veel gemak. Lees meer over slimme thermostaat vergelijken

 

Is je CV-ketel geschikt voor gebruik met de slimme thermostaat?  

Indien je een afwijkende schakelspanning hebt of indien jouw verwarmingstoestel niet bij machte is de voeding voor deze slimme thermostaat te verzorgen, dan heb je voor de aansluiting van deze slimme thermostaat altijd een zogenoemde ‘Power Converter’ nodig. Heb je een Nefit ketel of een andere ketel? Dan heb je deze converter sowieso nodig. Een monteur installeert deze speciale converter gezamenlijk met de slimme thermostaat.

 

Inzicht in het energieverbruik 

Krijg veel meer inzicht in je verbruik door je slimme meter uit te lezen. Je kan daarmee de pieken en dalen in het stroom- en gasverbruik uitlezen via de slimme meter. Dit kan eenvoudigweg online, via de website van de energieleverancier of netbeheerder.