Wie of wat is Zelfstroom? Dit bedrijf helpt particuliere gebruikers van energie zelf op te wekken en dan op het gebied van stroom. Particulieren gebruiken daarvoor zonnepanelen.  Zelfstroom.nl wil hiermee aantonen dat het duurzaam opwekken van energie en op het gebied van stroom zelfvoorzienend zijn, best gemakkelijk realiseerbaar is en goedkoop. Je kan tot wel 60% tot 70% op de energierekening besparen door, samen met Zelfstroom.nl, zonnepanelen te gebruiken voor je energieopwekking. Je bent niet meer afhankelijk van stroomleveranciers maar produceert zelf energie. Energie die je teveel produceert wordt teruggeleverd en daarvoor ontvang je een vooraf vastgesteld tarief. Maar waarom zou je kiezen voor Zelfstroom? Waarin verschilt deze aanbieder van andere aanbieders?

 

Waarom kiezen voor Zelfstroom.nl?

Met de aanschaf van een aantal zonnepalen ben je misschien wel zelf een energieproducent, toch kan je niet zonder energieleverancier. Want de zon schijnt niet altijd en dus blijf je afhankelijk van de leverantie van energie door een andere partij. Op het moment dat je meer energie verbruikt dan je zelf kan verbruiken, lever je deze terug aan het stroomnet aan je energieleverancier. Op het moment dat je zelf energie nodig hebt, omdat de zon bijvoorbeeld eventjes niet schijnt, krijg je deze energie terug tegen kostprijs. Je betaalt bij Zelfstroom geen vastrechtkosten of andere verborgen kosten. Door te kiezen voor zonnepanelen, lever je een bijdrage aan het milieu. De zon schijnt altijd en door energie via zonnepanelen op te wekken, belast je het milieu niet. Daarnaast ben je op de langere termijn veel voordeliger uit! Zonnepanelen van een goede kwaliteit kunnen zo 25 tot 30 jaar mee.

 

Huren of kopen

Als klant kan je zelf bepalen of je zonnepanelen via Zelfstroom huurt of koopt. Wek je zelf energie op, dan wordt je door Zelfstroom.nl daarmee beloond. Het voordeel dat je ontvangt is het terugontvangen van groene energie tegen kostprijs. Overigens wordt de teruglevering van energie, indien je meer opwekt dan dat je verbruikt, geregeld door Greenfoot Energy. Wat Zelfstroom.nl regelt? Zij regelen de energieaansluiting en tevens de zonne-energie die je zelf opwekt.