NL Energie (NLE) wordt voluit de Nederlandse Energie Maatschappij genoemd. De leverancier van energie werd in 2005 opgericht en bestaat dus al geruime tijd. Het bedrijf behoorde tot een van de eerste energieleveranciers die zich richtte op de energiemarkt in Nederland die in die periode werd geliberaliseerd. Vandaag de dag behoort NL Energie tot een van de weinige prijsvechters in Nederland. De Nederlandse Energie Maatschappij heeft haar hoofdvestiging in Rotterdam en deze is te vinden aan de Coolsingel.

 

Meer informatie over de Nederlandse Energie Maatschappij

NLE heeft als missie om concurrenten uit te dagen. Veel leveranciers van energie doen al jarenlang hetzelfde. De Nederlandse Energie Maatschappij juist niet. Er wordt veel aandacht aan de klantenservice besteed. De producten zijn begrijpelijk en de prijzen laag. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk speerpunt van de Nederlandse Energie Maatschappij. Maar hoe duurzaam is de Nederlandse Energie Maatschappij nu echt?

 

Duurzaamheid van de Nederlandse Energie Maatschappij

Alle elektriciteit van de Nederlandse Energie Maatschappij is voor de volle 100% duurzaam. De stroom wordt opgewekt d.m.v. certificaten waaruit blijkt dat alle geleverde NLE aan klanten duurzaam is. Zo wordt meer dan 90% van de energie door waterkrachtcentrales in de EU opgewekt. Het overige deel uit windenergie. Deze energie wordt voornamelijk opgewekt in andere EU-landen. Klanten kunnen overigens wel contracten afsluiten waarmee ze windenergie uit Nederland krijgen. Stroom wordt niet gehaald uit fossiele energiebronnen zoals aardgas, kolen en tevens wordt er geen energie uit kernenergie opgewekt. Opvallend is dat klanten alleen kunnen kiezen voor contracten met een vast energietarief. De looptijden van de contracten variëren van 1 tot 5 jaar. Men kan stroom en gas afnemen. Ook is het mogelijk om óf gas óf stroom af te nemen.