Het bedrijf Greenchoice levert in Nederland als enige groene stroom. Deze energieleverancier heeft in Rotterdam haar hoofdkantoor staan. Daar werken in totaal zo’n 200 werknemers. Met meer dan 370.000 klanten is Greenchoice een van de kleinere energiebedrijven op de Nederlandse markt. Ook al is het bedrijf klein, toch heeft Greenchoice grote plannen voor de toekomst. Zo wil het dé energieleverancier worden die energie geheel duurzaam maakt. Is Greenchoice iets voor jou? Lees hieronder meer informatie over deze energieleverancier.

 

Sinds 2001 actief

Het bedrijf Greenchoice is al sinds het jaar 2001 actief op de Nederlandse markt. De leverancier levert alleen groene energie en onderscheid zich daarmee van de meeste andere energieaanbieders. De energie die zij leveren is 100% duurzaam. Deze energie wordt uit water, wind, zon en biomassa opgewekt. Meestal komt de energie uit Nederland zelf. Wil je bewuster met energie omgaan en gebruik maken van 100% duurzame energie? Dan is Greenchoice wellicht een goede keuze voor jou.

 

Wat is duurzame energie voor Greenchoice?

Zoals we al schreven levert Greenchoice alleen groene stroom. Ook levert het bedrijf zogenoemd ‘bosgecompenseerde gas’. Alle energie wekt men op uit alleen natuurlijke bronnen. Van alle energie die ze leveren komt zo’n 70% uit Nederland zelf. In 2020 wil Greenchoice alle energie uit Nederland zelf halen. Om de CO2 uitstoot door het gebruik van gas te verminderen, investeert het in allerlei duurzame projecten zoals de steun voor de aanleg van bossen. De Amazone bijvoorbeeld wordt deels door Greenchoice beschermd met het Greenchoice Bosspaarplan. Sluit je een energiecontract af bij Greenchoice, dan ontvang je 100% groene energie. Overigens werkt Greenchoice met verschillende energietarieven en een kortingsgarantie.