De energievergelijker

Met de energievergelijker vergelijk je alle energietarieven van de leveranciers. Het is een handig hulpmiddel om te kijken welke energieleverancier het goedkoopste energie levert. Je hebt tegenwoordig wel tientallen energieleveranciers. Het is daardoor bijna onmogelijk om al deze leveranciers handmatig met elkaar te vergelijken. Gebruik daarom de energievergelijker van Overstaploket.nl.
Energievergelijker
 

Is de energievergelijker veilig en betrouwbaar?

Ja, wij maken gebruik van een betrouwbare energie vergelijking database. Dit houdt in dat de tarieven actueel zijn en dat je ervan uit kan gaan, dat de vergelijking betrouwbaar is.


Waarom heeft de energievergelijker zoveel gegevens nodig?


De vergelijker vraagt alleen om gegevens die nodig zijn om de energievergelijking compleet te maken. Deze gegevens zijn echt noodzakelijk omdat energie tarieven per regio en per energie verbruik verschillen. Als wij deze gevens niet zouden gebruiken bij de vergelijking, dan zijn de resultaten van de energievergelijker onbetrouwbaar.

Hoe werkt de energievergelijker?

De energievergelijker werkt vrij eenvoudig. De energievergelijker vraagt enkel om een paar persoonlijke gegevens om de energievergelijking zo accuraat mogelijk uit te voeren. De vergelijker heeft de volgende gegevens nodig: de postcode en huisnummer van het huis waar energie geleverd moet worden, je energie gebruik van elektriciteit en gas. De huidige aanbieder van energie (deze wordt dan niet meegenomen in de vergelijking), en de vergelijker wil graag weten welke meter je gebruikt. Zodra je deze gegevens hebt ingevoerd, zal de vergelijking plaatsvinden, binnen enkele seconden krijg je de resultaten. De goedkoopste energieleverancier wordt als eerste getoond.

Kan ik ook direct overstappen van energieleverancier?

Ja, op het moment dat de vergelijking heeft plaatsgevonden dan kun je overstappen van leverancier. Wij hebben dan wel wat meer gegevens nodig om de overstap te kunnen regelen. Het overstappen verloopt automatisch en je ontvangt binnen 2 weken een bericht van de nieuwe energieleverancier.

Vergelijkt de vergelijker ook grijze stroom met groene stroom?

Ja, in de resultaten staat aangeven welke energieleverancier groene stroom of grijze stroom levert. Je kan dan zelf een keuze maken naar welke leverancier je overstapt.

Heb ik ook bedenktijd na het aanmelden bij een nieuwe energieleverancier?

Ja, je hebt na aanmelding altijd 14 dagen bedenktijd. Je kan zonder opgaaf van reden opzeggen bij de nieuwe energieleverancier.

Tip: Maak gebruik van de welkomstkortingen!

Energieleverancier willen je maar al te graag hebben als nieuwe klant. Om je overstap te belonen geven zij vaak een bonus. Deze bonus is eenmalig, maar heeft grote impact op je eindafrekening. De vergelijker neemt deze welkomstkortingen ook mee in de energievergelijking. Wel zo makkelijk. Lees hier meer over energie vergelijken