Energie vergelijken moeilijk?


Nee, energie vergelijken is niet moeilijk. Toch kleeft erbij de gemiddelde consument dat energie vergelijken en overstappen moeilijk is. Waarschijnlijk komt dat omdat men tot een aantal jaar terug de consument bang maakte. Horror verhalen dat vooral overstappen mis was gelopen en dat de consument dan honderden euro’s meer moest betalen.

Vergelijk Energie

Je bent al jaren bij dezelfde energieleverancier, mogelijk dat je per maand nog een aantal tientjes kan besparen op je energie lasten.

Overstappen energieleverancier

Er zijn verschillende manieren van overstappen. Verkoop aan de deur, de telefonische benadering, overstappen in de winkel en de energievergelijker.

De meest klassiek manier van overstappen is toch wel de verkoop aan de deur. De vriendelijke meneer aan de deur, met het daarbij behorende verkooppraatje. Achteraf denk je “had ik maar niet getekend” of “heb ik wel de juiste keuze gemaakt?”. De truc bij deze manier van klantenbinding is het onverwachte aan de deur. Je bent niet voorbereid voor het gesprek en gelooft de verkoper op zijn blauwe ogen. Zonder dat je eigenlijk checkt of je wel de goedkoopste energie leverancier hebt gekozen.

De tweede manier van overstappen is de telefonische benadering. Een vriendelijke telefoniste belt u tijdens het avond eten met de vraag of u interesse heeft in minder te betalen voor u energie. Ze legt uit dat u nu al voordelig uit bent, maar dat nog voordeliger kan. Bekend verhaal? De truc achter dit verkoop praatje is dat ze eerst je vertrouwen wekt, je bent moe en bent natuurlijk altijd bereid om minder te gaan betalen op je maandlasten. Achteraf vraag je je af wat de telefoniste nu eigenlijk allemaal wel niet zei.


De energievergelijker

De derde manier van overstappen, is de online energievergelijker. De nieuwste en meest transparante manier van overstappen. Je vult je gebruik en je kijkt op je gemak welke energie leverancier aansluit op je wensen. Je stapt over en de nieuwe energie leverancier doet de rest.

Onafhankelijk

Overstaploket.nl is een onafhankelijke energievergelijker. De energieleverancier hebben geen invloed op de vergelijking die wordt gemaakt. Voor het overstappen ontvangen wij een provisie van de energieleverancier. De provisie staat los van de energievergelijker en heeft daardoor geen invloed op de resultaten. De provisie is een onderdeel van het verdienmodel van Overstaploket.nl. Dit heeft als voordeel dat onze diensten voor de consument gratis zijn.


1

Bezoek de vergelijker

Je gaat naar de energievergelijker en je vult je gegevens in. Je postcode en je jaarverbruik van gas en stroom. Het jaarverbruik kun je vinden op de laatste eindafrekening. Als je je jaarverbruik niet weet, kun je het gemiddelde gebruik invoeren op basis van het aantal personen per huishouding.

2

Maak een keuze

Onze energievergelijk gaat de ingevoerde gegevens met elkaar vergelijken. En vergelijkt alle energieleveranciers met elkaar. De energieleverancier die voor jou het goedkoopste is, wordt boven in de vergelijker getoond. Kies voor jou de beste deal.

3

Stap Over

Als je de beste energie deal hebt gevonden, kun je de direct overstappen van energie. Voer de benodigde gegevens in en wij geven de gegevens door aan de gekozen energie leverancier. Deze leverancier zal de overstap voor je regelen. Binnen een aantal dagen ontvang je een bevestiging van je overstap. Daarin zal ook de overstapdatum vermeld worden. Tijdens het overstappen kom je nooit zonder stroom en/of gas te zitten. Mocht je toch spijt hebben van je overstap, kun je binnen 14 dagen het contract ontbinden.