Energie prijsvechter NLE nu ook internetprovider

wifi
Vijf tips voor een optimaal en snel thuisnetwerk
9 april 2017
HBO is gestopt in Nederland en is nu alleen nog exclusief te zien bij Ziggo
19 april 2017
wifi
Vijf tips voor een optimaal en snel thuisnetwerk
9 april 2017
HBO is gestopt in Nederland en is nu alleen nog exclusief te zien bij Ziggo
19 april 2017
Toon alles

Energie prijsvechter NLE nu ook internetprovider

Vorig jaar oktober is energieleverancier NLE ook in de telecommarkt gestapt. De prijsvechter biedt sindsdien internet en tv pakketten aan voor een buitengewoon scherpe prijs. NLE wil op die manier de concurrentie aangaan met de grote aanbieders KPN, Ziggo en XS4ALL. Dat doet men met een zeer groot zenderpakket, met opvallend veel HD zenders en hoge internetsnelheden.

Ruim pakket met veel HD zenders en snel internet

In totaal bestaat het zenderaanbod van NLE uit 117 zenders, waarvan 45 HD zenders. De internetsnelheid is 100 Mb/s en voor dat gehele pakket betaal je een heel jaar slechts 29,95 euro per maand. Als je dit vergelijkt met andere aanbieders van internet en tv in dezelfde prijsklasse, dan is dit een veel beter pakket. Er moeten wel twee kanttekeningen bij geplaatst worden. Het hoge aantal HD zenders komt mede doordat NLE alle 13 regionale zenders aanbiedt. En de maximale downloadsnelheid van 100 Mb/s is niet overal haalbaar. Dat komt omdat NLE gebruik maakt van het DSL netwerk van KPN.

Internet bij NLE

Er zijn echter bij NLE ook hogere internetsnelheden mogelijk. Je kunt namelijk ook kiezen voor glasvezel, mits dit in jouw gemeente al beschikbaar is uiteraard. Je kunt dan profiteren van razendsnel internet tot wel 500 Mb/s. Ook hiervoor maakt NLE gebruik van het (glasvezel) netwerk van KPN. Ook glasvezel kun je combineren met hetzelfde uitgebreide tv-zenderpakket. Je krijgt bij je abonnement ook gratis een draadloos modem en een Wifi versterker. Met die laatste kun je het Wifi signaal verbeteren op plekken in je huis waar het bereik minder goed is.

Televisiekijken bij NLE

Met het uitgebreide zenderpakket scoort NLE beter dan KPN en XS4All. Alleen Ziggo doet het nog wat beter. Daar kun je het Ziggo TV + Internet Max pakket afsluiten, waarbij je 131 tv-zenders krijgt in combinatie met internetsnelheden tot 300 Mb/s. Maar je betaalt dan met gemiddeld 67,95 per maand ook wel ruim twee keer zoveel als bij NLE. Bovendien heb je bij NLE ook de mogelijkheid om je zenderpakket nog verder uit te breiden. Net als bij XS4ALL en KPN kun je voor een extra pakket kiezen. Deze optie kost je 10 euro per maand en je krijgt er dan 30 zenders bij. Daarnaast krijg je toegang tot series on demand. Ook uitzending gemist, waarmee je programma’s tot 10 dagen terug kunt kijken krijg je er dan bij.