De drie grootste ergernissen bij het internetten

Abortuspil via de huisarts
23 maart 2017
Kun je als jongere een goedkope autoverzekering afsluiten?
31 maart 2017
Abortuspil via de huisarts
23 maart 2017
Kun je als jongere een goedkope autoverzekering afsluiten?
31 maart 2017
Toon alles

De drie grootste ergernissen bij het internetten

internetten

We brengen met zijn allen steeds meer tijd online door. Internet is al vele jaren niet meer weg te denken uit onze huiskamers en de laatste jaren gaan we ook steeds vaker online op onze smartphones. De kwaliteit en snelheid van de netwerken, zowel vast als mobiel, wordt ook alsmaar beter en hoger. Toch zouden we geen Nederlanders zijn als we niets hadden om over te klagen en ons aan te ergeren. Maar wat zijn nu de grootste ergernissen tijdens het internetten? Ook last van traag internet? Internet vergelijken en overstappen zou een oplossing kunnen zijn.

Trage verbinding

Het meeste ergeren we ons aan de slechte kwaliteit van de verbinding. Hierbij is wel een opvallend verschil tussen mannen en vrouwen. Blijkbaar zijn vrouwen doorgaans wat geduldiger dan mannen, want hun voornaamste ergernis is het wegvallen van de verbinding, terwijl mannen het vooral irritant vinden als pagina’s traag laden. Een ander opvallend verschil: mannen vinden het vooral vervelend als het downloaden of streamen van films en muziek niet opschiet. Vrouwen daarentegen vinden het veel vervelender om een trage verbinding te hebben tijdens het online gamen of wanneer ze op sociale media zitten.

Vooral thuisnetwerk laat vaak nog te wensen over

Hoewel de verbindingen en de netwerken in Nederland tot de absolute wereldtop behoren qua capaciteit, dekking en snelheid, komt het vooral thuis nog steeds regelmatig voor dat de verbinding te wensen overlaat. Dat komt vooral doordat we het netwerk ook steeds intensiever gaan gebruiken en met name wifi netwerken vaak niet je gehele woning tot in alle hoeken afdekken.

Spam

Een andere grote ergernis is al sinds jaar en dag het krijgen van spam. Helaas kun je hier als ontvanger niet zo heel veel tegen doen. Natuurlijk moet je er nooit op reageren en er zelfs niet eens op klikken. Gooi het gewoon direct in de prullenbak om eventuele meegestuurde virussen te weren. Staat er echter eenmaal spam op je computer dan kun je niet zoveel meer doen. Natuurlijk zijn er allerlei spamfilters, maar die zijn vaak ook niet waterdicht.

Irritante reclame

Op een goede derde plek staan de vele irritante reclame pop-ups en banners op veel websites. Deze worden als zeer irritant en opdringerig ervaren en leiden bovendien enorm af van de informatie waar het om zou moeten gaan. Het gevolg is dat veel mensen zo’n site teleurgesteld dan wel geïrriteerd verlaten en nooit meer terugkomen. Toch lijken websites en adverteerders hier niet van te leren, want deze staat ook al jaren hoog in de lijst van grootste ergernissen.