vliegeren
Energie opwekken met vliegers
19 december 2015
energie opwekking uit riool
Energie opwekken uit riool
23 december 2015
vliegeren
Energie opwekken met vliegers
19 december 2015
energie opwekking uit riool
Energie opwekken uit riool
23 december 2015
Toon alles

De zorgverzekering kiezen voor 2016

zorgverzekeringen

Een zorgverzekering voor het jaar 2016 kiezen is niet zo moeilijk als dat het waarschijnlijk lijkt. Veel consumenten denken dat je met overstappen naar een nieuwe zorgverzekering problemen krijgt of dat je niet de juiste dekking krijgt.
Dit is gelukkig niet het geval. Alle zorgverzekeraars bieden uitstekende service en je bent altijd goed verzekerd. Je hebt daardoor als consument altijd recht op goede zorg.
Maar toch loont het om eens over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Vooral als je niet tevreden bent of als je wat minder premie wil betalen.
Zorgverzekeraars beconcurreren elkaar vooral op premie, service en aanvullende verzekeringen.

Is overstappen van zorgverzekering moeilijk?

Nee, dat is het zeker niet. Zorgverzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt over het overstappen. Als je in de maanden december en november overstapt van zorgverzekeraars regelt de nieuwe zorgverzekeraar de overstap en zegt de oude verzekering voor je op.

Hoe kies je nu de juiste zorgverzekering voor 2016? Waar kun je rekening mee houden?

 

 • De basisverzekering is voor iedereen gelijk. Alle noodzakelijke medische behandelingen worden gedekt door deze verzekering. De verzekeraar dient deze behandelingen ook te vergoeden. De verzekeraar mag wel voorwaarden stellen aan hoe en waar de behandeling wordt uitgevoerd.
 • De aanvullende zorgverzekering is speciaal voor mensen die wat extra zekerheid willen en dekking willen hebben op behandelingen die niet zijn opgenomen in de basisverzekering zoals een vergoeding voor fysiotherapie.
 • Het eigen risico is 385 euro. Als je zorgkosten maakt, zijn de eerste 385 euro voor eigen rekening. Je kan het verplichte eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico van maximaal 500 euro. In totaal kom je dan 885 euro eigen risico.
  Voor consumenten die weinig gebruik maken van zorg, is dit zeer aantrekkelijk. Want bij een verhoogd eigen risico krijg je een premie korting van ongeveer 25 euro per maand bij een maximaal eigen risico.
  Het eigen risico geldt voor specialistische zorg, ziekenhuis zorg, medicatie en andere behandelingen.
  De huisarts valt buiten het eigen risico.
 • De natura polis: deze polis wordt het meest afgenomen bij zorgverzekeraars. Deze polis dekt de afgesproken behandelingen bij zorgspecialisten en ziekenhuizen waarmee de zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Gebruik van te voren de zorggids van de verzekeraar om je specialisten
  De restitutie polis: een wat duurdere polis maar dan kun je bij iedere zorgspecialist terecht.

 

De juiste zorgverzekering voor 2016 is zeker daarom niet moeilijk als je met bovenstaande regels rekening houdt. Wij wensen je veel succes met het kiezen van je juiste zorgverzekering.
Tip! Gebruik onze zorgverzekeringen vergelijker om de juiste keuze te kunnen maken.