De slimme thermostaat handig?

nacht
’s Nachts verwarming aan, besparen of verspilling?
15 februari 2016
slimme thermostaten
Slimme thermostaat vergelijken: Nest, Toon, Anna 
23 februari 2016
nacht
’s Nachts verwarming aan, besparen of verspilling?
15 februari 2016
slimme thermostaten
Slimme thermostaat vergelijken: Nest, Toon, Anna 
23 februari 2016
Toon alles

De slimme thermostaat handig?

slimme thermostaat

Is de slimme thermostaat handig? Of is het overbodig en gehyped? De slimme thermostaat is wel degelijk een zeer handig product en we raden je dan ook zeker aan om hierin te investeren. Zo hoef je met deze meter nooit meer zelf de meterstanden af te lezen. Ook het aan- en uitzetten van je thermostaat hoeft in principe niet meer, omdat je dit van te voren kan instellen. Je kunt zelfs op afstand de temperatuur in je woning bijstellen. En ook handig: Je weet heel precies wat je verbruikt… Dan rest alleen nog de vraag: Is het mogelijk om energie te besparen met een slimme thermostaat?

 

De slimme thermostaat: Wat is het eigenlijk?

Deze apparaten worden in huishoudens gebruikt en met name om de consument veel bewuster te maken van zijn energieverbruik. Ook is het met deze apparaten veel eenvoudiger om de temperatuur in huis te bewaken. Meestal kan je een slimme meter met een app aansturen. Ook is het mogelijk om detectoren in je woning te plaatsen die bewegingen detecteren. Zo weet de slimme meter dat er iemand thuis is. Voor veel mensen is echter de belangrijkste reden om een slimme thermostaat in huis te halen dat men deze op afstand kan bedienen. Ook is het hiermee mogelijk om de temperatuur in huis aan de temperatuur buiten aan te passen. Daarmee kan men veel efficiënter verwarmen en dus geld besparen. Het verschil met gewone thermostaten is dus dat men op afstand alles kan regelen en aansturen en dat via de telefoon of tablet.

 

Zeer veel mogelijkheden

Of de slimme thermostaat handig is? Natuurlijk! Daar ben je hopen wij inmiddels al wel achtergekomen. De mogelijkheden zijn uitgebreid maar dit hangt ook af van het type thermostaat. Bij sommige thermostaten is het zelfs mogelijk om uitgebreide verwarmingsprofielen aan te maken. Handig voor als je bijvoorbeeld met vakantie gaat. Daarnaast zijn er ook thermostaten die zichzelf dingen kunnen aanleren. Deze onthouden als het ware wanneer je thuis bent. Je leefpatroon wordt als het ware door deze apparaten opgeslagen. Natuurlijk blijft het gewoon mogelijk om op elk gewenst moment je apparaat handmatig te bedienen. Huur je via een woningstichting, dan wordt de slimme meter gratis geïnstalleerd. De slimme thermostaat moet je echter wel zelf aanschaffen.