Chromecast google, handig voor streaming

gratis ipad bij energie
Ipad bij energie, voordelig of niet? 
12 maart 2016
Goedkoopste alles in 1 pakketten
20 maart 2016
gratis ipad bij energie
Ipad bij energie, voordelig of niet? 
12 maart 2016
Goedkoopste alles in 1 pakketten
20 maart 2016
Toon alles

Chromecast google, handig voor streaming

chromecast

Chromecast Google, handig voor streaming. Zo luiden we dit nieuwe blog graag in. Want Google zit niet bepaald stil en heeft een super klein maar prima streamapparaat op de markt gebracht. Dat is alweer even geleden maar de nieuwe versie is het zeker waard om aan te schaffen voor de echte technerds! Deze nieuwe versie is Chromecast 2 en is op tal van punten verbeterd. Voor degenen die niet weten wat Chromecast Google precies is, leggen we hieronder het een en ander uit.

 

Wat kan je met Chromecast 2 Google?

Wat kan je met de Chromecast van Google? Met dit nieuwe apparaat is het mogelijk om allerlei diensten in 1080p mee te streamen. Denk aan Youtube of Netflix, twee populaire diensten. Maar met Chromecast is het ook mogelijk om allerlei andere content mee te streamen. Stream je media in de browser dan heb je daarvoor een extentie voor Chrome voor nodig. Overigens is het apparaat ook ideaal voor mensen die veel gamen. Gaming is tegenwoordig ‘hot’ en daarom richt ook Google zich op deze doelgroep met Chromecast 2.

 

Hoe werkt het?

Het apparaat is heel gemakkelijk in gebruik. Je hoeft alleen maar verbinding te maken en de rest spreekt bijna voor zich. Chromecast is dus een apparaat die je vooral gebruikt om content mee te streamen. De mogelijkheden zijn divers en uitgebreid. Zo worden er steeds meer apps voor deze nieuwe dienst van Google ontwikkeld en sluiten tevens ook andere diensten zich erbij aan. Voor het gebruik van de chromecast heb je een degelijke internet verbinding nodig. Gebruik onze vergelijker om glasvezel vergelijken of internet vergelijken.

 

Snel streamen met Chromecast

Wat is de snelheid van deze nieuwe Chromecast eigenlijk? Google heeft dit apparaat gereed gemaakt om te gebruiken met de nieuwste WiFi standaarden. Dit zijn namelijk AC en 5GHz. Daardoor is Chromecast 2 erg snel maar dit is wel deels afhankelijk van het bereik van je WiFi uiteraard. In het apparaat zitten standaard 2 antennes ingebouwd.

 

Installeren

Google heeft het design simpel gehouden en dat komt omdat deze gadget bij de meeste mensen gewoon achter de tv belandt. Je sluit het apparaat via een micro USB- aansluiting aan op een USB-poort van een willekeurig apparaat maar kan hem ook gewoon aansluiten op netstroom. De installatie van Chromecast is eenvoudig en kan iedereen met behulp van de handleiding zelf doen. Daarvoor is geen ICT-kennis noodzakelijk.