De beste internet provider

gratis foxsports fiber
Gratis Fox Sport bij abonnement van Fiber
20 mei 2016
4G voor thuisgebruik
28 mei 2016
gratis foxsports fiber
Gratis Fox Sport bij abonnement van Fiber
20 mei 2016
4G voor thuisgebruik
28 mei 2016
Toon alles

De beste internet provider

internetproviders

internet

We zien elke dag op televisie reclames voorbij komen van alle internet providers die claimen de beste te zijn tegen de laagste kosten. En er zijn ook enorm veel aanbieders. De één biedt glasvezel internet de ander internet via de kabel. Ook bieden ze allemaal verschillende extra’s tegen verschillende tarieven en aanbiedingen. Voor de klant dus een veelheid aan informatie waaruit het lastig een keuze maken is. Wat is nu de beste internet provider? En bestaat er eigenlijk wel een beste internet provider? Want ja, het hangt natuurlijk sterk af van jouw persoonlijke wensen. Kijk je graag veel sport op tv maar browse je weinig op internet dan zit je waarschijnlijk niet te wachten op het meest razendsnelle internet, maar wil je wel een gratis sportabonnement. De beste internet provider hangt dus af van jouw wensen op het vlak van bellen, tv en internet en hoe flexibel je bent in je keuze. We geven een overzicht van wat uit onafhankelijk onderzoek naar voren komt als de beste provider en hoe je de beste provider op basis van jouw wensen kunt vinden. Tip! Internet vergelijken kun je het beste doen door een vergelijker te gebruiken.

 

Wat is de beste internetprovider volgens onafhankelijk onderzoek?

De consumentenbond heeft een gebruikerspanel van zo’n 11.000 leden die elk kwartaal een oordeel geven over de beste internetprovider: De Provider Monitor. Daarbij wordt beoordeeld bij welke provider het internet en televisie de minste storingen kent, de beloofde prestaties levert en hoe de oplossingsgerichtheid van de klantenservice is. In deze monitor kun je zien wat volgens het panel de beste internetprovider is en waarom. Regelmatig komt Xs4all daarbij als beste alles-in-1 provider uit de bus. De internet-, telefonie- en televisiekwaliteit van Xs4all komt binnen De Provider Monitor als zeer goed met een gemiddeld rapportcijfer van boven de 8 uit de bus en is daarmee de beste internet provider. Zeelandnet/Delta had in de laatste beoordeling de minste televisiestoringen. Solcon wordt beoordeeld als de beste internetprovider van dit moment. Zij bieden de beste en snelste internetverbinding en service en hebben de minste storingen volgens het panel.

 

Hoe vind je de provider die aanbiedt wat jij zoekt?

Voor de één is het belangrijk om zelf te kunnen kiezen in een pakket waar hij/zij behoefte aan heeft. Wel of geen extra zenders, themapakketten, extra snel internet. Sommige aanbieders bieden alleen vaste pakketten aan. Meestal in drie verschillende varianten. Andere aanbieders bieden de mogelijkheid om zelf flexibel je eigen pakket samen te stellen. Op die manier kun je kiezen voor minder snel internet, maar wel tegelijkertijd digitale televisie ontvangen. Maatwerk dus waarbij je alleen kiest wat je werkelijk gebruikt. Omdat er zo veel aanbod is zien we net zoals op de energiemarkt vergelijkingssites ontstaan. Bij overstaploket.nl is het mogelijk om via een vergelijker onafhankelijk internet vergelijken. Zo kun je zelf invullen waar jij behoefte aan hebt en komt er met één druk op de knop een overzicht uitrollen met de beste aanbieders op basis van jouw wensen. Check wel of de site onafhankelijk is, dus geen onderdeel van een bepaalde provider voor een zo volledig en accuraat mogelijk overzicht.