windenergie
Kiezen voor vaste of variabele energietarieven?
8 september 2016
wifi hotspot
Wat zijn wifi hotspots?
18 september 2016
windenergie
Kiezen voor vaste of variabele energietarieven?
8 september 2016
wifi hotspot
Wat zijn wifi hotspots?
18 september 2016
Toon alles

Bellen via internet, oftewel VoIP

voip bellen internet bellen

Op het gebied van technologie zijn we de laatste jaren ontzettend vooruitgegaan. Vooral de komst van internet heeft veel voor onze wereld betekend. Tegenwoordig kunnen we zelfs bellen via dit medium. Dit heet ook wel Voice over IP, oftewel VoIP.

 

Bellen via internet met de vaste telefoon

Ten eerste kun je bellen via internet met je vaste telefoon. Als je een alles-in-één abonnement hebt afgesloten bij een telecom aanbieder die alles via internet laat lopen, dan wordt internet niet alleen gebruikt op je computer, maar ook om mee televisie te kijken en te bellen. Alles gaat dan via dezelfde internetverbinding. Veel aanbieders, zoals KPN, Vodafone Thuis, Tele2 et cetera, opereren tegenwoordig op deze manier. Bij deze manier van bellen betaal je gewoon een bepaald tarief per minuut. Dit is hetzelfde als bij bedrijven die de vast lijn via de kabel laten lopen, zoals Ziggo.

 

Gratis bellen via internet met je mobiele telefoon

Het betalen van een tarief voor bellen is met de komt van gratis bellen via internet steeds minder populair geworden. Dit gratis internetbellen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Er zijn verschillende diensten hiervoor beschikbaar. Als je gratis wilt internetbellen, dan moet je ervoor zorgen dat wifi hebt. Op je mobiele telefoon kun je bijvoorbeeld gebruik maken van WhatsApp. Deze applicatie die ooit was opgezet voor het chatten en sturen van berichtjes, biedt tegenwoordig de mogelijkheid om te bellen. Ben je in het bezit van een iPhone, dan kun je gebruik maken van FaceTime. Dit is een applicatie op je telefoon waarmee je kunt beeldbellen met andere mensen die ook een iPhone hebben. Heb je geen wifi, dan kan het nog steeds voordeliger zijn om via internet te bellen. Vooral als je mensen wilt bereiken die in het buitenland verblijven.

 

Gratis internetbellen via de computer

Naast je mobiele telefoon, kun je ook een computer gebruiken om gratis te bellen via internet. Dat kun je onder andere doen via Skype. Skype is een programma dat je op je computer installeert. Iedereen heeft hier een gebruikersnaam. Als je op de hoogte bent van de gebruikersnaam van andere personen, kun je deze personen toevoegen en met ze beeldbellen als je beide op dat moment bent ingelogd. Dit is een methode die veel gebruikt wordt voor bellen van en naar het buitenland