Bang voor overstappen? Niet doen.

gezond
Meer consumenten overgestapt van zorgverzekering in 2015
18 juni 2016
VOD video ondemand
Video ON Demand wordt populairder
28 juni 2016
gezond
Meer consumenten overgestapt van zorgverzekering in 2015
18 juni 2016
VOD video ondemand
Video ON Demand wordt populairder
28 juni 2016
Toon alles

Bang voor overstappen? Niet doen.

Overstappen merken bedrijven

Denk je net een goed abonnement voor je telefoon en internet te hebben afgesloten, wordt je door de concurrent benaderd met de boodschap dat bellen en internetten bij hen goedkoper is. Hetzelfde geldt voor zorgverzekeringen en energie. Altijd is het ergens anders goedkoper. Maar dat lijkt op het eerste gezicht natuurlijk maar zo. De prijzen verschillen onderling wel iets maar nooit zoveel dat je langdurig bij een ander veel goedkoper uit bent. En daar wringt de schoen. Het overstappen wordt vaak beloond met een welkomstpremie, of een korting, en daar ligt veelal het voordeel. Zodra je bent overgestapt gaat een nieuwe contractduur in en wanneer die afloopt betaal je maandelijks een regulier tarief dat meestal hoger is.

 

Bij huidige leverancier informeren

Als je, net als veel anderen, het benauwd krijgt bij het idee om over te stappen kan je misschien het beste goed naar jezelf luisteren. Het is wel zo dat als je al langere tijd bij dezelfde energieleverancier zit je een variabel tarief betaalt. Een variabel tarief is vaak hoger dan speciale tarieven zoals de tarieven die worden aangeboden aan mensen die overstappen. Maar om een lager tarief te krijgen hoef je niet altijd over te stappen. Soms is een eenvoudig belletje naar je huidige energieleverancier voldoende om je tarief te verlagen. Je energieleverancier ziet je immers niet graag vertrekken naar de concurrent.

 

Dubbele rekeningen

Overstappen van de ene energieleverancier of internetprovider naar de andere kan nog wel eens gedoe met zich mee brengen. Vaak gaat het goed maar voor veel mensen is het idee dat het fout kan gaan al genoeg reden om “nee” te zeggen. En als er iets fout gaat, je krijgt bijvoorbeeld dubbele rekeningen of je hebt ineens stapels aan post van beide leveranciers of providers, dan kan je door de bomen soms het bos niet meer zien. Bellen naar de leverancier of provider kan daarbij zorgen voor frustratie omdat je vaak van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Kans op een hoop gedoe waar je niet op zit te wachten.

Rust is meer waard

Als je iemand bent die de dingen graag wilt laten zoals ze zijn dan kan je beter niet overstappen. Je weet bijvoorbeeld precies wanneer welk bedrag van je rekening wordt afgeschreven. Of je bent gewend geraakt aan het online systeem van je provider of leverancier waar je af en toe in je klantgegevens kijkt. Typische details waar, bij het overstappen, weinig rekening mee wordt gehouden maar die voor jou wel heel belangrijk kunnen zijn. Als jij je goed voelt bij de zaken zoals ze zijn is er geen enkele reden tot overstappen. Je bespaart op die manier jezelf ieder geval een hoop onrust en dat is misschien nog wel meer waard dan een paar euro.