Je wilt niet teveel betalen voor je nieuwe autoverzekering en daarom opzoek naar een goedkope autoverzekering. Het is daarom aan te raden om te gaan vergelijken. In Nederland zijn er veel verschillende verzekeraars maar hoe vind je nu de beste en goedkoopste autoverzekering?

De meeste consumenten sluiten tegenwoordig online een verzekering af en laten de tussenpersoon achterwege. Want een tussenpersoon heeft ook maar een beperkt aanbod.
Het is ook niet meer moeilijk om een verzekering voor je auto af te sluiten door het gemak van de online vergelijkers. Bijvoorbeeld via onze eigen vergelijker is het nu mogelijk om bijna alle autoverzekeringen te vergelijken.

Hoe vind je de goedkoopste autoverzekering?

In autoverzekeringland heb je 3 type autoverzekeringen.
De WA verzekering. Dit is de verplichte verzekering voor je auto en dekt alleen de schade veroorzaakt door jezelf aan andere personen of goederen.
De WA+ verzekering is een combinatie van de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en een aanvullende verzekering voor o.a. glas en storm schade.
De allrisk verzekering dekt alle schade aan eigen voertuig en veroorzaakte schade aan personen of voertuigen.
De goedkoopste autoverzekering is de WA verzekering. Dat komt omdat deze autoverzekering alleen de noodzakelijke schades dekt en automatisch ook de minste dekking geeft. Gevolg dat de premie ook lager uitvalt.
Helaas wil dat niet zeggen dat de goedkoopste autoverzekering hierdoor ook aansluit bij je wensen en eisen.

Zoeken naar een goedkope autoverzekering

Bij het zoeken naar een goedkope autoverzekering kun je het beste gebruik maken van een vergelijker en rekening houden met de volgende punten:

1. Leeftijd auto: afhankelijke van de leeftijd kun je ervoor kiezen om een goedkope autoverzekering af te sluiten. Heb je een jonge auto? Dan is het verstandiger om een ruimere dekking te nemen, wat een hogere premie als gevolg heeft.
2. Leeftijd bestuurder: ben je een jonge bestuurder en heb je nog niet zo lang je rijbewijs? Dan moet je er rekening mee houden dat je meer premie moet betalen voor zelfs een goedkope autoverzekering.
3. Schade vrije jaren: ben je een bestuurder die de afgelopen jaren geen schades heeft geclaimd? Dan profiteer je automatisch van een korting op de premie. Deze factor is vaak bepalend voor het vinden van de goedkoopste autoverzekering.
4. Wensen en Eisen: natuurlijk heb je als bestuurder ook wensen over hoe je verzekerd wil zijn. Wil je aanvullend verzekerd zijn of allrisk? Dan gaat de premie van de autoverzekering omhoog.

Wanneer je duidelijk hebt kun je starten met autoverzekering vergelijken. De bovenstaande punten kun je invoeren in de filter van de vergelijker. Onze online autoverzekeringen vergelijker zal binnen enkele seconden de goedkoopste autoverzekering tonen.