Auto’s op de Nederlandse wegen zijn allemaal verzekerd. Dat is bepaald door de overheid en vastgelegd in de wet. Het RDW houdt toezicht op alle auto’s die in Nederland op de weg rijden en zorgt er voor dat de regels als zodanig worden nageleefd. Zonder autoverzekering mag je onder geen enkele voorwaarde de openbare weg op. Zou je dat wel doen dan loop je het risico een flinke bekeuring op te lopen. En als je onverzekerd op de weg rijdt en je raakt betrokken bij een ongeval dan kunnen de kosten voor jou torenhoog oplopen. Dus het is beter om in geen enkel geval risico te lopen en te zorgen dat je auto altijd verzekerd is.

Verzeker de nieuwe auto voor of tijdens aanschaf

Een auto verzeker je op het moment dat het voertuig op jou naam wordt gezet. Dat kan gebeuren bij iemand thuis als je een auto koopt van een particulier, of bij een dealer. Als je een nieuwe auto koopt dan heeft de dealer alles dusdanig voor je klaar gelegd dat je van te voren alles al kan doorgeven aan je verzekeraar. Soms willen dealers het aanmelden van de auto bij een verzekeringsmaatschappij voor hun rekening nemen. Dat is dan een heel fijne service. Maar meestal dien je de verzekering zelf te regelen. Op het moment dat je bij een dealer de koop hebt gedaan dan is het zaak dat je de auto aanmeldt bij de verzekeringsmaatschappij. Je bent bij wet verplicht de auto te verzekeren voordat je überhaupt een meter met de auto gaat rijden.

 

Je kan tegenwoordig heel eenvoudig online een autoverzekering doorgeven. Als je liever persoonlijk contact hebt dan kan je er voor kiezen om de verzekering telefonisch door te geven. Ook in het weekend zitten er bij verzekeringsmaatschappijen mensen klaar om je te helpen. Hiervoor zijn speciale nummer s beschikbaar. De meest makkelijke manier om een verzekering aan te vragen is middels een app. Vaak hebben verzekeraars namelijk een app die je kan downloaden op je mobiel zodat je bij de dealer zeer snel en efficiënt de verzekering kan aanvragen. Wacht op de bevestiging autoverzekering. Als die binnen is, vaak met een sms, dan mag je echt de weg op met je nieuwe auto.