Een auto van de zaak is makkelijk én voordelig. Je hebt immers wel een auto voor de deur maar hoeft doorgaans niet op te draaien voor de verzekering, wegenbelasting en de brandstofkosten. Al gaat deze vlieger de laatste tijd voor steeds minder mensen op omdat het privégebruik van de auto zelf betaald dient te worden. Hierop zijn een keur aan regelingen en uitzonderingen van toepassing die hier nu niet worden toegelicht. Omdat jij de hoofdbestuurder van de auto van de zaak bent bouw je net zo goed schadevrije jaren op zolang er geen schade aan de verzekering wordt gemeld. Maar het punt is natuurlijk dat de auto in de meeste gevallen bij de verzekering van de zaak of van de leasemaatschappij is verzekerd.

 

Zolang je in een auto van de zaak rijdt is het voor jou niet zo boeiend wat je opgebouwde schadevrije jaren zijn. Maar als jij zelf een auto gaat kopen en die auto bij een verzekeringsmaatschappij wilt onderbrengen dan worden de opgebouwde schadevrije natuurlijk wel belangrijk. Wat je dan kan doen is op de zaak vragen of er een leaseverklaring kan worden afgegeven. Op deze leaseverklaring staat aangegeven hoeveel jaar jij de hoofdbestuurder van de lease auto bent geweest. Deze leaseverklaring wordt door een groot aantal verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd en krijg je op basis daarvan toch een no-claim korting op de premie voor de nieuwe verzekering voor je eigen auto.

Leaseverklaring schadevrije jaren

Let er op dat je een recente leaseverklaring meekrijgt en dat je dus geen leaseverklaring aan je verzekeraar geeft die ouder is dan 1 jaar. Verlopen leaseverklaringen zijn niet geldig. Jouw verzekeringsmaatschappij zal ook graag willen weten of er misschien ook andere mensen in de leaseauto hebben gereden. Als er buiten jou nog meer bestuurders waren die regelmatig met de leaseauto hebben gereden dan is de leaseverklaring niets waard en zal jouw verzekeringsmaatschappij jou geen no-claim korting geven. Dat zou inhouden dat je dan alsnog de hoofdpremie zal moeten gaan betalen voor de nieuwe autoverzekering zonder een no-claim korting. Je gaat dan opnieuw schadevrije jaren opbouwen zolang je geen schade meldt.