Bij het kopen van een auto hoort ook het afsluiten van een verzekering voor die auto. Je bent in Nederland namelijk verplicht om een verzekering voor je auto af te sluiten zodat in geval van een ongeluk de tegenpartij de schade kan verhalen op jouw verzekering ( als jij de veroorzaker bent) en zodoende niet het risico kan lopen dat er geen geld is voor het herstellen van de schade. Als je een auto hebt gekocht en je weet dat je er diezelfde dag nog mee wilt gaan rijden dan kan je van te voren de gegevens al doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen ligt het voor de hand dat je de autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij onderbrengt als waar je andere verzekeringen lopen.

Eigen verzekeraar bellen

Doorgaans zijn verzekeringsmaatschappijen heel flexibel als het om afsluiten van de autoverzekering gaat. Het kan namelijk voorkomen dat je bij de garage staat, een auto koop en daar meteen mee wilt wegrijden. Op zaterdagen zijn de meeste kantoren gesloten dus zou je denken dat het afsluiten van een verzekering op dat moment moeilijk gaat maar gelukkig is het allemaal heel makkelijk. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een speciaal telefoonnummer waar je terecht kan om een verzekering aan te melden. Je hebt dan je eigen persoonlijke gegevens nodig zoals, rijbewijs, Burgerservicenummer en adres gegevens. De verzekering zal vervolgens de gegevens van de auto willen weten. Aan de hand van het kenteken kunnen zij bij het RDW alles checken.

Online autoverzekering afsluiten

Omdat verzekeringsmaatschappijen graag verzekeringen afsluiten is het niet moeilijk om een autoverzekering aan te vragen. Naast de traditionele mogelijkheden van het aanvragen van een verzekering kan je tegenwoordig ook online een verzekering afsluiten. Nog makkelijker is het om de app van een verzekeringsmaatschappij te downloaden en die te gebruiken om je nieuwe auto door te geven. Je weet vaak binnen enkele minuten je premie en krijgt per email de bevestiging autoverzekering dat je met de auto de weg op mag. Let er goed op dat je niet de weg op gaat voordat je van de verzekeraar een bevestiging heb t ontvangen. Zonder verzekering de weg op gaan is strafbaar. De bevestiging dat je aanvraag voor de autoverzekering is goedgekeurd ontvang je meestal per mail of per sms.