Voordat je met je nieuwe auto de weg op mag ben je verplicht de auto onder te brengen bij de verzekering. Een auto die niet is verzekerd mag niet op de openbare weg en mag je dus niet mee rijden. Doe je dat wel dan ben je strafbaar. Je kan de autoverzekering aanvragen vlak voordat je de auto gaat ophalen of ter plekke bij de garage. Dat kan tegenwoordig al heel handig met een app op je mobiel. Bij het aanvragen van de verzekering zal de verzekeringsmaatschappij je een aantal vragen stellen. Op basis hiervan zal jij een advies krijgen welke verzekering het beste bij jou past. Als je een tweedehandsauto hebt gekocht van 8 jaar oud dan is de kans zeer groot dat alleen de minimaal vereiste wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA)wordt aangeboden, mogelijk met een extra dekking.

 

Nieuwe auto’s of auto’s die nog jong zijn, of heel veel waard worden vaak verzekerd middels de WA volledig casco verzekering, ook wel allrisk verzekering genoemd. De basis van deze autoverzekering is hetzelfde als de WA verzekering. Alle schade die door jou toedoen wordt aangebracht aan anderen is verzekerd. Maar er is  een serie aan extra’s zaken meeverzekerd.

 

  • Schade aan de auto veroorzaakt door slecht weer zoals, storm en onweer.
  • Als de auto onverhoopt omslaat
  • Als je in een slip bent geraakt door bijvoorbeeld aquaplaning
  • In geval van brand
  • Als de auto wordt gestolen
  • Als je tegen een paaltje aanrijdt of een ander object

 

Als jij een tweedehands auto hebt gekocht van bijvoorbeeld 5  jaar oud en je wilt het zekere voor het onzekere nemen dan is de WA +volledig casco of allrisk verzekering voor jou een heel goede optie. Met deze verzekering weet je dat je de meeste schade zonder enige problemen kan claimen. Je dient er wel rekening mee te houden dat de premie voor deze verzekering een stuk hoger ligt dan de standaard WA verzekering