Met het bezit van een auto wordt het risico op ongevallen of conflicten een stuk groter. Voor ongevallen zoeken we vaak de beste verzekering die bij ons en de auto past. Om eventuele toekomstige conflicten te kunnen bekostigen is een rechtsbijstandsverzekering een goede  keuze. In feite is een rechtsbijstandsverzekering een uitbreiding op de bestaande basisdekking van de auto. Deze aanvulling heb je doorgaans niet zo snel nodig maar de kans is er altijd. Vandaar dat het geen overbodige luxe is om een rechtsbijstandsverzekering te overwegen.

 

Een rechtsbijstandverzekering kan van pas komen als je betrokken bent geraakt bij een ongeval. In de meeste gevallen zijn er getuigen van het ongeval die kunnen beamen wie de schuldige is geweest. Inzittenden kunnen bijvoorbeeld goede getuigen zijn. Maar als er geen getuigen zijn en de andere partij geeft aan niet schuldig te zijn aan het ongeval terwijl jij weet dat hij of zij dat wel is, dan heb je een conflict. Als dit conflict dusdanig uit de hand loopt dat er een rechter aan te pas moet komen dan ben je blij als je een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten want die dekt dan de juridische kosten.

 

Het hiervoor beschreven voorbeeld betreft de zogeheten verhaalsrechtsbijstandsverzekering. Met deze aanvulling op je basis verzekering kan je bijstand krijgen als je schade wilt verhalen op de andere partij. Naast deze extra dekking kan je ook kiezen voor een verkeersrechtsbijstandsverzekering. Hiermee heb je recht op juridische hulp als er een conflict ontstaat over wie de eigenaar van de auto is. Dat kan van pas komen bij de aankoop van een tweedehands auto.  Je kan bij je verzekeraar vragen of deze twee vormen met elkaar in één pakket worden aangeboden. Check voor de zekerheid ook of jouw huidige verzekering toevallig al niet voorzien is van een algemene rechtsbijstandverzekering, zodat je niet teveel betaalt.

 

Een rechtsbijstandverzekering is dus absoluut geen luxe en kan je zelfs een boel hoofdpijn besparen. Om te weten te komen bij welke verzekeringsmaatschappij je het beste af bent kan je online de vele verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken. Houdt hierbij wel rekening met de voorwaarden per verzekering