Autorijden is leuk en vaak noodzakelijk. Maar het is ook vrij duur. Wegenbelasting, brandstof, onderhoud en natuurlijk de verzekering. Het afsluiten van een verzekering doe je doorgaans meteen bij het kopen van een auto, je bent immers verplicht om je auto te verzekeren en dit moet gebeuren voordat je met je nieuwe auto de weg op gaat. Bij het aanvragen van de verzekering voor je auto rekent de verzekeringsmaatschappij jou een jaarpremie voor. Dat is zonder meer een flink bedrag en vaak is dat zo veel dat je dat onmogelijk in één keer kan betalen. Verzekeraars beseffen dat een autoverzekering voor de meeste mensen een hoge kostenpost is. Daarom bieden zij aan om de jaarpremie in 12 maanden op ts splitsen.

Premie per maand

Als je er voor kiest om de premie voor je autoverzekering per maand te gaan betalen dan zijn de kosten nog enigszins te behappen. Om er zeker van te zijn dat zij de premie iedere maand op tijd van jou zullen ontvangen zal de verzekeringsmaatschappij verplichten om de premie per automatische incasso te laten plaats vinden. De premie van je verzekering wordt dan elke maand rond dezelfde datum van jou rekening gehaald. Jij kan van te voren met de verzekeringsmaatschappij afspreken welke datum dat zal zijn. Hierbij kan je rekening houden met de datum dat jou salaris wordt bijgeschreven zodat de afschrijving plaats vindt op een moment dat er geld op je rekening staat.

 

Het is ook mogelijk dat je de premie per kwartaal betaalt. Of per half jaar. Als dat toch liever doet dan per maand dan wordt het bedrag niet automatisch van je rekening gehaald. Tenzij jij dat zelf wel graag zou willen. De verzekeringsmaatschappij zal jou doorgaans tijdig een betaalverzoek sturen. Om er voor te zorgen dat zij de verschuldigde premie op tijd op hun rekening hebben staan. Als je onverhoopt te laat bent met betalen. Dan krijg je meestal ruim de tijd om alsnog te betaling te doen. Ben je langer dan een maand te laat met betalen? dan mag je er op rekenen dat je een boete krijgt en deze met je premie mee moet betalen.