In Nederland zijn de regels voor eigenaren van auto’s heel duidelijk en in het belang van ons allemaal. Een auto is om deze reden verplicht verzekerd. Ga je de weg op met je auto zonder dat die verzekerd is dan ben je bij wet strafbaar. Als de politie je aanhoud kan je rekenen op een forse boete. Als je onverzekerd de weg op gaat en je krijgt een ongeluk dan heb je de poppen helemaal aan het dansen. Het is daarom heel belangrijk dat je zeker weet dat je auto verzekerd is voordat je de weg op gaat. Als je net een auto gekocht hebt en je wilt meteen de weg op gaan dan kan dat maar dien je even te wachten tot je van de verzekering een bevestiging hebt ontvangen dat je auto bij hen is verzekerd.

Vraag bevestiging nieuwe autoverzekering

Als je ooit een auto hebt gekocht dan weet je natuurlijk zelf heel goed dat je auto verzekerd is. Maar als je een andere auto gaat kopen dan wil je wel eerst zeker weten dat de verzekering van kracht is voordat je de weg op gaat. Je kan bij de garage waar je de auto hebt gekocht telefonisch contact maken met de verzekering en op deze manier de benodigde gegevens doorgeven. Als de verzekeringsagent aan de andere kant van de lijn alle gegevens heeft genoteerd en ingevoerd zal hij of zij jou zeggen dat de auto verzekerd is en je dus kan gaan auto rijden. Vraag voor de zekerheid of je hiervan een bevestiging kan krijgen per sms of mail. Dat doen ze vaak uit zichzelf maar het kan geen kwaad om het nog even te vragen.

 

Je kan ook je verzekering online of met een app aanvragen. Dat werkt vaak nog sneller dan de verzekering telefonisch regelen. Voor het aanvragen van een verzekering zijn namelijk alleen een aantal basis gegevens nodig en die heb je doorgaans toch bij je als je bij een autodealer bent. Voer de benodigde gegevens in en wacht op de bevestiging van de verzekeringsmaatschappij. Pas als de bevestiging van de verzekeraar binnen is mag je met de auto de weg op gaan. Als je op enig moment niet zeker weet of je bent verzekerd, als je bijvoorbeeld te laat bent met betalen, dan kan je de verzekering altijd even bellen. In alle gevallen is het van belang dat jij zeker weet dat je auto is verzekerd.