Zoveel auto’s op de weg, zoveel verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen. Dat is natuurlijk niet helemaal het geval maar het is wel zo dat je de keuze hebt uit enkele tientallen verzekeringsmaatschappijen om je auto te verzekeren. En om de beste verzekering te vinden kan je online handig gebruik maken van vergelijkingssites. Al dient het wel aanbeveling heel goed op te letten dat je de verzekeringen niet alleen op premie checkt maar dat je ook controleert of de dekkingen overeenkomen. Daarnaast is het zo dat de premies veelal worden vergeleken zonder de no-claim korting. De meeste premies die je online ziet zijn namelijk basis premies. De werkelijke premie die jij zal gaan betalen is van veel meer factoren afhankelijk zoals de waarde van de auto, je portcode en jouw leeftijd.

 

Als je denkt een nieuwe autoverzekering gevonden te hebben, dat hoeft natuurlijk niet perse op basis van een lagere premie te zijn maar kan net zo goed op basis van een goede service, dan kan je besluiten om over te stappen. Dat lijkt in eerste instantie een hoop gedoe maar tegenwoordig zijn alle verzekeringsmaatschappijen volledig ingericht op overstappende klanten. Een groeiend aantal automobilisten stapt namelijk met regelmaat over van verzekeraar. Vaak gelokt met een tijdelijke lagere premie. Het overstappen zelf kan je laten doen door de nieuwe verzekeringsmaatschappij de opdracht te geven voor jouw de overstap te regelen. Dat kan schriftelijk, per telefoon maar het makkelijkst is het om de overstap online te laten plaats vinden. Je kan ook d app van de betreffende verzekeringsmaatschappij downloaden en de overstap middels de app te regelen.

Overstap service autoverzekering

De overstap online regelen is een fluitje van een cent. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je dubbele rekeningen krijgt. Als je via een vergelijkingssite overstapt wordt er vaak geadviseerd om gebruik te maken van de opzegservice. Deze speciale service zorgt ervoor dat jouw overstap vlekkeloos zal verlopen en dat je tijdens de overstap zelf niet per ongeluk even niet verzekerd bent. Dat is iets waar elke verzekeringsmaatschappij zelf ook goed op zal letten. De datum van de overstap wordt bewaakt zodat je altijd verzekerd zal zijn. Houd er rekening mee dat je huidige verzekering meestal twee maanden van te voren dient te worden opgezegd. Check voor de zekerheid de voorwaarden bij je verzekeraar zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Overstappen naar een andere verzekeraar is dus niet moeilijk en kan zeer snel zijn geregeld.