Betrokken raken bij een ongeval is iets waar niemand op zit te wachten, maar wel iets om serieus bij stil te staan want het kan je zomaar overkomen. En als je passagiers in je auto hebt dan is het wel te hopen dat je goed bent verzekerd. Om eventuele kosten in geval van een ongeluk waarbij passagiers betrokken zijn uit te sluiten kan je een aanvulling op je bestaande verzekering laten afsluiten. Dat kan met de zogeheten schadeverzekering inzittenden. Dit is een uitgebreider verzekering dan de ongevallen inzittende verzekering en ook iets duurder.

 

Het belangrijkste kenmerk van de schadeverzekering inzittenden is dat deze verzekering de werkelijke schade, die het gevolg is van een ongeval, in het geheel uitkeert. Voor jouw als verzekeringnemer is het belangrijk om te weten dat jij deze verzekering vooral afsluit voor het geval jij zelf de schuldige bent van het ongeval. Het kan ook zijn dat er geen schuldige is. Een WA verzekering keert zonder schuldige of het bewijs daarvan namelijk niets uit. Met de extra schadeverzekering inzittenden worden wl alle kosten die het gevolg zijn van het betreffende ongeval volledig vergoedt. Het is wel aan te bevelen om altijd de polisvoorwaarden zorgvuldig door te lezen.

 

Wat veel mensen vaak nog denken is dat een inzittendenverzekering een aanvulling op de bestaande autoverzekering is om de passagiers te verzekeren. Dat is een foutieve veronderstelling want inzittende vallen automatisch onder de WA verzekering. Als er ziektekosten moeten worden gemaakt naar aanleiding van een ongeval dan is daar de eigen zorgverzekering die dekkend is. Het is goed om te weten dat de schadeverzekering inzittenden wel verder gaat dan slechts het vergoeden van ziektekosten. Ook eventuele kosten in geval van invaliditeit, of letselschade, of een uitvaart zijn hierin gedekt. Het maximum van deze aanvullende verzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij, maar vaak zijn de totale kosten van alle passagiers bij elkaar gedekt tot een miljoen euro. Ook hiervoor kan je het beste de voorwaarden bij je huidige verzekeraar checken.