Er zijn tal van mogelijke oorzaken te noemen waardoor je besluit om je auto te verkopen zoals, het krijgen van een auto van de zaak, je gaat dichter bij huis werken en wil alles op de fiets gaan doen of je hebt misschien geld nodig en bent genoodzaakt om je auto weg te doen. Zodra je auto verkocht is is het zaak dat je de verzekering inlicht. Je zal waarschijnlijk denken dat je de autoverzekering moet opzeggen. Dat is een mogelijkheid maar als je denkt dat je op termijn toch weer een auto gaat kopen dan kan je de verzekeringmaatschappij verzoeken om je autoverzekering niet op te zeggen, maar op te schorten. Dat kan je op het moment dat je weer een auto koopt en die moet gaan verzekeren flink wat geld besparen. Opschorten kost niks en je stopt gewoon met het betalen van premie, alsof de verzekering is opgezegd.

autoverzekering opschorten beste optie

Het opschorten van een verzekering kan tot een maximum van drie jaren. De verzekeringsmaatschappij houdt die periode jouw verzekering in de pauze stand . Je verliest in die tijd dan niet de door jouw opgebouwde schadevrije jaren. Zou je de verzekering opzeggen en je koopt na twee jaar een andere auto dan kan je geen aanspraak meer maken op de opgebouwde jaren van voorheen. Dat kan wel als je de autoverzekering hebt opgeschort. De verzekering zal de autoverzekering voor maximaal drie jaren in de pauzestand houden. Heb je na drie jaar nog steeds geen nieuwe auto dan verlies je alsnog je opgebouwde schadevrije jaren, en dus het recht op een no-claim korting. In dat geval is het dan verstandig om opzoek te gaan naar een nieuwe goedkope autoverzekering.

Het opschorten van je verzekering kan je dus flink wat geld besparen, of opleveren. Ook in het geval van een negatief aantal schadevrije jaren is het verstandig om de autoverzekering op te schorten als je de auto verkoopt. Zou je namelijk de autoverzekering opzeggen en je gaat na bijvoorbeeld 1 jaar een andere auto kopen dan wordt het een stuk moeilijker om die auto te verzekeren. Verzekeringsmaatschappijen kunnen namelijk zien dat je een zogeheten malus status had op het moment dat je de autoverzekering opzegde. Ten tijde van het opzeggen van de verzekering is jouw negatieve aantal schadevrije jaren namelijk geregistreerd en alle verzekeringsmaatschappijen kunnen dat zien. Opschorten is dus in alle gevallen de beste optie.