Elke auto die in Nederland staat ingeschreven bij het RDW is verplicht verzekerd. Zonder een verzekering mag de auto niet de weg op. Doe je dat wel dan riskeer je een hoge boete. Het afsluiten van een autoverzekering is redelijk eenvoudig. Je kan het zelfs per telefoon doen. Dat is handig als je een auto koopt en je wilt bij de garage weg rijden. De meeste verzekeringsmaatschappijen zijn dan heel flexibel en zorgen dat je auto vanaf dat moment direct verzekerd is. Je kan ook vaak later nog eventuele aanpassingen maken zoals het nemen van een extra inzittendenverzekering.

Autoverzekering vergelijken

Tegenwoordig is het afsluiten van een autoverzekering iets wat je online het makkelijkst kan doen. Om je daarbij te helpen zijn er tal van vergelijkingssites waar autoverzekering vergelijken heel makkelijk is. Je kan deze verzekeringen selecteren op onder meer dekking en premie. Houdt daarbij wel rekening dat de genoemde premies veelal basis premies zijn. De premie die de verzekeraar uiteindelijk aan jou zal gaan rekenen is afhankelijk van verschillende factoren zoals, je leeftijd, je schadevrije jaren en je woonplaats. Ben je nog jong dan heb je volgens de verzekeringsmaatschappij meer kans om betrokken te raken bij een ongeval dan iemand die al ouder is en meer ervaren. Je premie wordt hierop bepaald.

 

Op de meeste sites van de verzekeringsmaatschappijen kan je iets meer gefilterd je premie berekenen dan op de vergelijkingssites. Zo krijg je vaak de gelegenheid om je schadevrije jaren in te vullen waardoor de verzekeraar meteen een goed beeld heeft van je bonus malus status. Heb je namelijk al een aantal jaren geen schade gehad aan je auto, dan wordt je korting op de uiteindelijke premie groter. Je kan op deze manier bij vrijwel elke verzekeraar direct online een autoverzekering afsluiten. De verzekeringsmaatschappij geeft je een premie af die altijd onder voorbehoud is. Pas als zij alles hebben gecontroleerd en het klopt gat jouw premie in.

 

Om een autoverzekering af te sluiten hoef je tegenwoordig niet meer naar een kantoor of hoef je iemand thuis te laten komen. Je kan zelfs een verzekering op je mobiel af sluiten. Steeds meer verzekeringmaatschappijen hebben apps beschikbaar waarmee je zeer snel en efficiënt een verzekering kan afsluiten. Je kan dat bijvoorbeeld doen op het moment dat je bij een garage bent en je wilt met de door jouw gekochte auto naar huis rijden. Zo weet je zeker dat je verzekerd op de weg bent.