In Nederland is het zo geregeld dat je als auto eigenaar tevens degene bent die verantwoordelijk is voor de nieuwe autoverzekering. Welke verplicht moet worden afgesloten voor de auto. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat jij wel de auto bezit. Maar dat je door omstandigheden liever je partner de auto laat verzekeren. Je wilt in dit geval afwijken van de regel dat de kentekenhouder tevens de verzekeringsnemer is. Verzekeringsmaatschappijen maken allemaal een uitzondering op deze regel. Deze houdt in dat je als partner de verzekering van de auto op je partner mag zetten. Met als voorwaarde dat die partner op hetzelfde adres staat ingeschreven.

Op hetzelfde adres ingeschreven

Met de voorwaarde dat je als partners op hetzelfde adres dient te zijn ingeschreven willen de verzekeraars voorkomen dat er op grote schaal fraude zal worden gepleegd. De uitzondering op de regel zorgt er voor dat het risico dat mensen hun auto niet verzekeren en toch de weg op gaan, verkleinen. Als je de auto namelijk niet verzekerd en je gaat toch de weg op ben je strafbaar. In Nederland mag je niet de openbare weg betreden als je niet kan aantonen dat je auto verzekerd is. Als je de verzekering van je auto overdraagt aan je partner kan je dit het beste persoonlijk met de verzekeringsmaatschappij regelen in plaats van de aanvraag online te doen want er zullen vragen gesteld gaan worden.

 

Je kan doorgaans de verzekering voor de auto op elk moment van de dag aanvragen. Doordeweeks kan je overdag via de gewone telefoonnummers de verzekeraars bereiken. Buiten kantoor uren zijn vaak andere nummers beschikbaar. Als je in het weekend een auto koopt en je wilt er meteen mee gaan rijden? Dan kan je online of middels een app de verzekering aanvragen. Deze mogelijkheid zal geen optie zijn als je niet zelf de verzekering wilt nemen maar die door je partner wilt laten afsluiten. Het beste is dan ook om in dergelijke situaties te wachten tot na het weekend om teleurstellingen te voorkomen.