Autoverzekering vergelijken

Zodra je een auto koopt ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Al snel zul je merken dat er een enorm groot aantal verzekeraars autoverzekeringen aanbiedt. Een autoverzekering vergelijken is daarom aan te raden.

Door je autoverzekering te vergelijken vind je de goedkoopste autoverzekering. Dit kan al snel 200 euro per jaar opleveren.
Overstaploket.nl is geen verzekeraar maar een onafhankelijke  vergelijker. Dit heeft als grote voordeel dat onze vergelijker niet beïnvloed wordt door verzekeraars. Hierdoor krijg je de kans om op een eerlijke en betrouwbare je autoverzekering te vergelijken.

Zoals de meeste mensen wel weten is dat premies van autoverzekeringen sterk kunnen verschillen per verzekeraar. Het is dus daarom al verstandig om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Hoogte premie autoverzekering

De premie van de autoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. De leeftijd van de eigenaar, de leeftijd van de auto, woonplaats en schade verleden. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen voorwaarden en factoren, waardoor het lastig is om autoverzekering vergelijken voor consumenten makkelijk te maken.

De afgelopen jaar is de autoverzekering onder druk te komen te staan vanwege de enorme concurrentie. Waar de consument weer van profiteerde door de lagere premies. Verzekeraars zijn zich hiervan bewust geworden en verhogen de premies met de jaren. Wat op dit moment nadelig uitpakt voor de consument. Welke dekkingen zijn er? bij het verzekeren van een auto heb je 3 verschillende autoverzekeringen. De goedkoopste verzekering is de WA verzekering. Hiermee zijn schades die je als bestuurder veroorzaakt gedekt. Een wat duurdere verzekering is de WA+ verzekering. Je hebt hiermee de schade veroorzaakt aan een andere auto gedekt en schade veroorzaakt door storm. De duurste variant in autoverzekeringen is de all risk dekking. Hiermee dek je alle schade aan je eigen auto en schade veroorzaakt aan iemand anders.

 

Welke (dekking) autoverzekering is voor mij geschikt?

1.De WA verzekering is geschikt voor mensen die niet teveel willen uitgeven aan een verzekering. En de WA verzekering is geschikt voor eigenaars van oude auto’s.
2.De WA+ verzekering sluit je af als je meer zekerheid wil en stormschade gedekt wil hebben. Deze verzekering sluit je af als je een niet al te oude auto hebt.
3.De all risk dekking is vooral voor jonge auto’s geschikt tot 6 jaar. En voor auto’s met een hoge aanschaf/verkoop waarde. Voor oudere auto’s is deze verzekering minder geschikt vanwege de hoge premie.

Hoe vind je nu een goedkope autoverzekering?
Autoverzekeringen kun je heel gemakkelijk vergelijken bij een vergelijkingssite zoals Overstaploket.nl.

Waarom kun je opletten met autoverzekering vergelijken?

  • Bepaal voor jezelf van welke dekking je gebruik wilt maken. Een auto ouder dan 6 jaar hoef je in de regel niet allrisk te verzekeren.
  • Welke uitkering ontvang je bij schade? Na hoeveel jaar ontvang je nog de nieuwwaarde van de auto? Controleer dus de voorwaarden rondom de nieuw en dagwaarde van de auto.
  • Vergoeding van schade, hoe wordt dit afgewikkeld? Mag je zelf kiezen wie je schade repareert?
  • Hoe hoog zijn de premies van de aanvullende dekkingen? Zoals een inzittende verzekering of rechtsbijstand.
  • Krijg je vervangend vervoer bij schade?
  • Bepaal voor jezelf welke aanvullende dekkingen je nodig hebt. Zoals pech onderweg, inzittende verzekering en rechtsbijstand.